Wide image
Avatar
(0,0 sobre 0 opiniones)

A2gramòfons

DJ Retro:Jazz,Swing,Latin,Rock

Información

No disponible

Formación y miembros

Formación:

  • Solo

Miembros:

Xavier Salvà
 -  Dj

Cachet

300 - 800

Descripción

Tot va començar l'estiu del 2013, al mercat de Monastiraki (Atenes). Allà vaig trobar el meu primer gramòfon de viatge, el model Serenade de maleta blava que em va donar la gran idea de buscar-li un germà i posar en solfa les sessions musicals descatalogades a 78 rpm que serien una continuitat del programa de Catalunya Ràdio "Fora de Catàleg" que havia començat l'any 2007 recuperant música de totes les èpoques, i el vinil com el gran suport sonors del segle XX. Amb aquesta mena d'esperit arqueològic musical, conreat amb tots els anys que fa que col·lecciono discos, i sobretot amb les ganes de compartir-ho amb la resta del món del programa FORA DE CATÀLEG, vaig pensar que tard o d'hora havia de tornar a fer de DJ però amb els discos de pedra del meu avi, i tots els altres que havia anat aconseguint amb els anys. Uns mesos després de tornar de Grècia, va arribar l'altre gramòfon, un La Voz de su Amo automàtic (model 102) del 1930. Amb els dos artefactes a punt, vaig començar a fer festes de música retro al Cafè de les Delicies de la Rambla del Raval. La bona acollida del projecte va fer que A2gramòfons es fes més gran i els 2 aparells originals es van transformar en el prototip elèctric actual per poder sonoritzar tota mena de locals i festes amb l'amplificació necessaria. Des de l'estrena del 2015 a l'espai Artte, les sessions de ball d'A2gramòfons ofereixen un divertiment molt singular. Els discos originals dels anys 20, 30, 40 i 50, casats ja per sempre amb la tecnologia moderna i una posada en escena atractiva que sedueix a qui s'atreveix a viatjar en el temps a través de la música i les imatges projectades de la primera part i la més exitant del segle XX, no us deixaràn indiferents. Espero trobar-vos ben aviat en una d'aquestes nits a 78 rpm girant i saltant A2GRAMÒFONS. Serà un plaer fer realitat les futures vetllades frenètiques a ritme de swing, jazz, blues, latin, rock, R&B, chanson, canzone, cinematic, exòtica lounge, world music i tot allò que us pugui divertir alhora que descobrir un nou món vintage.

Mas detalles

Experiencia

Después de años de residencia en el café de las Delicias del Raval, junto a los shows de Pau de Nut, he hecho sesiones musicals en el Marula Café de Barcelona, en el espacio Artte de la calle Muntaner, en eventos privados en el MNAC, en el centenario del Hotel Miramar i en todo tipo de fiestas particulares.

Formación

Mi experiencia de 40 años como selector musical en Catalunya Ràdio transforma los eventos de A2gramòfons en una experiencia singular y siempre adaptada las necesidades de cada cliente.

Repertorio

Las sesiones musicales de 1 a 4 horas de duración se personalizan en función del evento. Las sesiones de baile incluyen jazz, swing, blues, latin (mambo, chachachà, merengue, samba, porro, bolero...), revista, cuples, chanson, canzone italiana, rock i pre-soul. Además se pueden hacer sesiones temàticas de bandas sonoras, música clàssica, world music, música griega, showbusines i lounge exòtica, però siempre manteniendo la atmósfera retro i el sonido original de los años 20 a los 50.

Logística y equipamiento

El show de A2gramòfons utiliza el set de 2 platos audio-teknica adaptados para reproducir discos a 78 rpm, más una mesa de mezclas con salida de monitor con cable connector tipo cinch o cannon. Si és necesario cuento con un amplificador portàtil para espacios pequeños. El espacio necesario és de unos dos metros y medio de largo por dos de profundidad. Hace falta una mesita adicional para ubicar la maleta de discos de pizarra al lado dónde yo instalo el set del Dj. En la versión con proyecciones de imágenes el local debe poner el proyector. Yo traigo en pen drive con una selección variada de 3 horas de bailes de todo tipo entre las décadas de los años 20 a los 60.

Ensamblaje y movimiento

El tiempo de montaje suele ser de una hora o hora y media. Una vez instalado el prototipo de A2gramófons no se puede mover facilmente.

  • Project image
Deja una opinión