Wide image
Avatar
(0,0 sobre 0 opiniones)

Trio Sekrets

Trio d'orgue, soprano i flauta

Información

No disponible

Formación y miembros

Formación:

  • Trío

Miembros:

Olga Miracle
 -  Soprano
Joan Codina Vila
 -  Flautes
Joan Castillo
 -  Teclat, Orgue, Espineta

Cachet

600 - 900

Descripción

Trio d'orgue, veu (soprano) i flauta. El Trio Sekrets deu el seu nom a la part de l'orgue anomenada "el secret", que és la part que distribuiex l'aire de l'orgue en els seus diferents registres, i que metafòricament també és l'aire que caldrà per fer sonar la veu i la flauta. Com a trio explorem tots els registres possibles, amb peces per orgue sol, flauta sola, veu i orgue, flauta i orgue... i sobretot peces per a trio que van des del barroc ibèric fins a músiques de ben entrat el segle XX. Segons les característiques de l'orgue, adaptem el repertori i l'ús d'instruments històrics en funció de l'afinació i sonoritat. El trio Sekrets es va fundar el 2008 per l'Olga Miracle , en Joan Codina Vila i l'organista Hèctor París. Junts van editar el CD Susse Stille - Dolça calma amb la integral de les nou àries alemanyes de Händel , produït per la Fundació Tekhnikós

Mas detalles

Experiencia

El trio ha estat convidat per actuar en nombrosos cicles d'Orgue del país: Cicle Orgues Històrics de Catalunya, Els Orgues de Ponent i del Pirineu, Cicle d'Orgue del Matarranya (Aragó) , Cicle d'Orgue de Benissa i Alacant, i el 2104, quatre concerts realitzats dins del Ciclo de Órganos Históricos de la Provincia de Albacete. Cal destacar la seva actuació amb orgues històrics emblemàtics del període barroc, conservats intactes, com el de Sant Llorenç de Morunys (Barcelona) i Montblanc (Tarragona), del període romàntic com El Pla de Santa Maria i Berga, i recentment els orgues històrics de Férez i El Bonillo, entre d'altres. El trio també ha actuat per la inauguració d'orgues de nova construcció, com en el cas de l'instrument de grans dimensions Organum Optimum del conegut orguener Gerard Grenzing, amb una presentació en el mateix taller abans del seu trasllat a Corea del Sud. El trio Sekrets es va fundar el 2008 per l'Olga Miracle , en Joan Codina Vila i l'organista Hèctor París. Junts van editar el CD Susse Stille - Dolça calma amb la integral de les nou àries alemanyes de Händel , produït per la Fundació Tekhnikós -fundació especialitzada en la unió de projectes artístics i tecnològics-, dins del projecte Espais Sonors de Verdú: l'enregistrament tenia per finalitat reproduir de forma fidedigna l'acústica de l'església on va ser gravat i es va realitzar sota la direcció de l'enginyer acústic Manuel de Sanz. Amb presentacions en diferents localitats, el disc obté les millors crítiques en ràdio, televisió i premsa musical. A causa de la demanda creixent de concerts i viatges que ha de realitzar el trio, des de 2012 en Joan Castillo es va incorporar al trio com a organista del projecte. El trio ofereix repertori adequat als orgues segons la seva afinació i època de construcció. Així, s'ofereix un programa per orgues afinats amb el la3 a 440 Hz amb flauta travessera moderna, i per orgues amb afinació a 415 Hz , amb traverso (flauta travessera barroca) i flauta de bec. En Joan Codina Vila és especialista en els tres instruments.

Formación

Formació de 3 músics. Oberts a col·laboracions amb altres músics.

Repertorio

Repertori que va des del barroc ibèric i europeu, fins a música del segle XX. Segons les característiques de l'orgue adaptem els instruments segons criteris històrics. També hi ha l'opció de tocar amb espineta o orgue positiu.

Logística y equipamiento

Idealment toquem en espais on hi hagi orgues (orgues d'església, etc). També podem transportar espineta o orgue positiu.

Ensamblaje y movimiento

Normalment necessitem d'una bona sessió de 4h-5h per provar les característiques de l'orgue i les característiques acústiques per adaptar-nos i fer la registració adequada.

  • Project image
Deja una opinión